OZ2SK-OZ99ABC-OZ4SKK ......

Det er min Call id på amatørradioen!!!!!!!

MIT RADIOSCHACK - REPEATER OPBYGNING OG NETVÆRK I DANMARK.

MIT AMATØRRADIO ANLÆG I MIT RUM " RADIO SCHACK "

Hvor at der er Radioamatører , er der også venlighed og sammenhold !!!

Så derfor er det sådan for mig...

Hvis der ligger nogle og snakker på en Repeater , og samtalen er f.eks om disse ting:

sexuelle toner - banderi - trusler - mobberi osv ...

Hvilket man ikke kan kalde et Sobbert sprog brug ....

Er jeg ikke at finde på den pågældende frekvens , om folk kalder mig op eller lignende ....

SVARER JEG IKKE !!!!!

Den slags brug af vores amatørradioer og vores vhf-uhf repeatere , er ikke den måde og den slags at vi har bestået vores licens til brug for amatørradio !!!!!!!

Energistyrelsen er underrettet , og ville i den forbindelse lytte med , da det er så groft et sprogbrug der udføres , og de opfordrer også til at ejeren af repeateren lukker for signalet , så længe at dette står på , da ingen andre er tjent med den grove chikane og tone der anvendes overfor andre , som er meget tæt på politianmeldelse.......

Så hvis vedkomne kan læse , så bedes han nærlæse " vejen til sendetilladelse " igen , hvor at direkte står at der skal føres et sobert og nobelt sprog.....

Jeg ville ikke på grund af persondata , nævne vedkomnes Call id her , men som sagt 99,9% af os der dagligt er på Aalborg vhf + Aalborg city ved hvem han er ............

TAK FOR EN GOD TID , SOM MÅSKE KOMMER TILBAGE !!!!!!

Mit radioaschack
Mit radioaschack

REPEATER NETVÆRK OG OPBYGNING I DANMARK AF VHF UHF D-STAR.

En hobby som RADIOAMATØR , er en dejlig og god hobby , men også en dyr hobby.

Der er nogle ting man skal være klar over som radioamatør.

1. Man skal have licens for at må taste ind på en amatørradio !

2.Man skal ikke sammenligne walkie talkie , og amatørradio , det kan godt ske at folk tror at en radio er en radio , men til en walkie talkie , kræver ikke licens , og må max sende med 4 watt FM og 12 watt ssb.

3. Der er 3 licensgrupper , A-Licens = Alle typer amatørradio op til 1000 watt

B-Licens = Alle typer amatørradio op til 100 watt , D-Licens = VHF-UHF-D-STAR ,op til max 50 watt .

Det kræver en prøve fra Energistyrelsen , som afholdes i de lokale EDR Afdelinger , hvorefter at resultatet indsendes og rettes , og så får man bud på e-boks med et link til at man kan få tildelt et Call-id, og så er der selvdisciplin for resten , altså man skal selv holde kontrol med om folk de opfører sig korrekt på amatørradioen , det kniber så til tider for nogle enkelte , så bliver vores Aalborg repeater f.eks lukket ned i korte eller længere perioder.

Jeg har som de fleste i danmark en B-Licens til at må køre alle typer amatørradioer med max 100 watt.

Hvor at der er mange der siger : Jeg har jo en A-Licens , og når man så tjekker efter , så har de en B-Licens , forskellen er også kun 900 watt 🥴🥴🥴

Det er fuldstændigt det samme med Marine vhf , der kræves der også Licens til at må trykke på tasten , det har jeg også taget , sammen med min far for cirka 20 år siden. XPB8803. 
Marine vhf er verdens dækkende indenfor søfart , hvor der sendes på FM mode i frekvensbåndet lige over vores amatørradio bånd.

Man skal tale sobert og høfligt både på amatørradio og marine vhf .

Der er ingen begrænsninger på , hvor mange Call-id man kan have som radioamatør , jeg har 2 Call OZ4SKK + OZ99ABC , ikke fordi jeg har noget imod at folk har flere Call-id , men det kan jeg ikke se fornuften i.

Vores repeater netværk , er opbygget i danmark på den måde , at det er personligt ejet id på repeateren f.eks i Aalborg oz4ren i Støvring , er det vores formand for Oz8jyl Bjarne Oz1jee , der ejer Call-id , men det er klubben Oz8jyl der betaler driften , så det er kun Bjarne der har adgang og kontrol over åbning/lukning/servicering af repeateren.

Der findes et tæt næsten landsdækkende repeater netværk i danmark , som man i 98% af danmark kan række med en mobilstation på 50 watt.

Og de fleste af Danmarks repeatere er bygget op , så de kan åbnes med Tone f.eks 94,8hz i Aalborg , blot ved at trykke på tasten , det giver den fordel , at hvis man kører mobil med håndfri , så skal man ikke bruge 1750 hz tone knap , for at åbne repeateren.

Der er i mange af vores repeatere i danmark både VHF UHF OG D-STAR ,opsat i samme mast , så man på f.eks en Icom 5100 i bilen , kan få forbindelse med resten af danmark på D-star , plus resten af verdenen. 
Den model af radio ( Icom 5100 ) må køres og bruges med den lille D-Licens.

Mit nye radiorum

Mit nye radiorum