ANTENNER I BOLIGFORENINGER !!!!!!!

OPSÆTNING AF ANTENNER TIL AMATØRRADIO BRUG

OPSÆTNING AF ANTENNER TIL AMATØRRADIO......

Der kræves en god kraftig antenne til at kunne bruge sin amatørradio , både for at kunne benytte sin radio til nærmeste repeatere , men også for at kunne snakke på en Simplex frekvens.

Der er nogle simpel og enkle regler man skal følge.

1. Der må ikke være forstyrrelser i andet elektronik via indstråling fra din amatørradio station , i f.eks naboens elektriske udstyr.

2. Der må i private boliger i by områder , være opsat max 12 meter rør uden tilladelse , fra kommunen tekniske forvaltning.

Der skal ansøges i boligforeninger , og der er nogle krav der skal opfyldes : 

1. Der skal ansøges til boligforeningens hoved afdeling , da lokal afdelingen ikke kan bestemme over dette område.

2. Dette er ikke parabol - ikke walkie talkie udstyr , men licens krævende radioamatør udstyr, så der må opsættes 1 antenne pr. Radio ( f.eks vhf - uhf / HF )

3. Boligforeningen kan kun opkræve max. Kr. 2000 pr. Opsætning i dispositum for nedtagning hvis der fraflyttes uden nedtagning/reetablering , og det skal påtegnes egen police til forsikringen for indboforsikring og opsættes frit placeret og forsvarligt.

4. Afdelingen skal være behjælpelig med placeringen , så antennerne sidder så frit og ugeneret som muligt , og kan ikke nægte en licens krævende radioamatør antenne opsætning.